If it looks not like a duck, swims not like a duck and quacks not like a duck, then it probably is a bear.

In het najaar van 2018 struikelt de S&P500, duikelt van zijn septembertop op 2940 punten naar 2350 punten op Kerstdag. Menig twitteraar heeft de forse knieval voorspeld, enkelen hadden zelfs die 2350 stipt in hun agenda staan. Typisch na zo’n diepe afstort is de al even ruwe ruk terug omhoog. Op dat moment zijn er twee opties. Of de beurskoersen hadden de correctie broodnodig, de overtollige lucht is er weer uit en we kunnen verder, lekker bullish omhoog. Of, optie 2, : straks volgt er een nieuwe, nog diepere afstort van de beurzen en we sukkelen in een heuse bear market. In dit laatste geval blijkt de heropleving (zoals de jongste weken, met een S&P van 2350 naar 2600 punten) dan een dead cat bounce te zijn, genoemd naar de kat die van veertien hoog op de grond smakt, door de slag eventjes omhoog wipt en dan morsdood blijft liggen.

Ik heb geen glazen bol. Menig tweep heeft die blijkbaar wel. Want op Twitter gromt het van de beren: de S&P gaat opnieuw naar 2350, en dan eronder, ver eronder, naar 2100, zal wel, naar 1800, bah neen gij, naar 1100!

Mysterie

Iemand die de (voorlopig?) laagste stand op Kerstdag had voorspeld, tot op één puntje na, is de in waas omhulde MysteryTrader99 (herken je op Twitter zijn profielmasker?).

Half een trader, ja, en daar doen wij niet aan, maar ik haal hem hier binnen voor zijn macro-visie.

Op 29 oktober 2018 (dus nog vóór de herfststorm op de beurzen) pint hij volgende tweet, waarin hij meegeeft dat de Dow Jones een copypaste van zijn traject van 2008-2009 zal plegen:

Nattevingerwerk? Bizar genoeg klopt zijn plaatje tot op de dag van vandaag, 19 januari 2019, foutloos. Fwiw: indien (=ALS) de Dow dat traject van 2008 de komende weken en maanden blijft volgen, dan ligt de bodem ergens rond de 12.300 punten, zo stelt MysteryTrader. Een halvering van de huidige stand …

Mikpunt hogerop is pakweg 24.610. Eens daarboven, stelt MysteryTrader, moet het parcours herbekeken worden.

Big IF:

het is niet omdat het niet op een eend lijkt, niet als een eend waggelt en niet als een eend kwaakt, dat het daarom een beer moet zijn.

Is it a duck? Is it a bear? Franckly, I do not care. Ik ben immers geen trader, enkel je copywriter.

 

*

[credits printscreens: https://twitter.com/MysteryTrader99/status/1057025203971219458]

*

Disclaimer!: dit is géén beleggingsadvies, maar enkel de weergave van de mening van een derde. Ga dus niet halsoverkop shorten of longen. Maak zelf je huiswerk en ga dan langs bij je beleggingsadviseur! Lees sowieso eerst mijn disclaimer!

 

 

Geplaatst in Blog en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *